ГоловнаПолітика

ЦВК припускає, що з явкою на виборах у Раду можуть бути проблеми

Мова не тільки про сезон відпусток, а й про період, коли деякі українці їдуть заробляти гроші за кордон.

ЦВК припускає, що з явкою на виборах у Раду можуть бути проблеми
Татьяна Слипачук
Фото: twitter.com/opora

Глава Центральної виборчої комісії Тетяна Сліпачук зазначила, що з явкою на дострокових виборах до Верховної Ради можуть бути проблеми через літній сезон. Про це вона розповіла в інтерв'ю BBC Україна.

"Ми думаємо, це може бути проблемою. Адже мова йде не тільки про сезон відпусток, коли людина може дуже просто змінити своє місце голосування, але і про період, коли деякі українці їдуть заробляти гроші за кордон. А в голосуванні за кордоном є окремі труднощі", - заявила Сліпачук.

Вона додала, що українські дипломатичні та консульські установи мають обмежені можливості для організації виборів. Конкретні проблеми полягають в нестачі службових приміщень, грошових коштів і персоналу.

"Середина літа не є часом для легкого проведення виборів. Я вважаю, що будуть проблеми, пов'язані з планами людей на літо", - наголосила глава ЦВК.

Крім цього, Сліпачук сказала, що ЦВК зі свого боку зробила все можливе, щоб вибори відбулися чесно і вчасно: процедура закупівель вже запущена, підготовчі роботи виконані, комунікація з підприємствами та відповідними органами розпочата і налагоджена.

Нагадаємо, виборча компанія на дострокові вибори в Раду почалася 24 травня. Тоді в ЦВК зазначали, що терміни на підготовку і проведення виборів становлять всього 58 днів, що менше, ніж терміни і порядок проведення державних закупівель. Це може унеможливити виготовлення та доставку бюлетенів, транспортування протоколів та іншої документації й інших процесів, які мають проводитися через тендерні процедури.

Змінити місце голосування на парламентських виборах можна було до 15 червня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram