ГоловнаПолітика

Зеленський вважає, що КСУ визнає указ про розпуск Ради конституційним

"Я розпустив Раду і за законом, і за запитом суспільства. Не думаю, що буде інше рішення".

Зеленський вважає, що КСУ визнає указ про розпуск Ради конституційним
Фото: EPA/UPG

Президент Володимир Зеленський вважає, що Конституційний Суд визнає указ про розпуск Верховної Ради конституційним.

Про це він сказав у Парижі, пише "Новий час", відповідаючи на прохання розповісти про зустріч з лідером "Батьківщини" Юлією Тимошенко.

Журналістка видання запитала, що він відповів на прохання Тимошенко розпускати Раду незалежно від рішення Конституційного Суду.

"Я відповів, що треба дивитися на рішення. Думаю, що воно буде однозначним. Я розпустив Раду і за законом, і за запитом суспільства. Я не думаю, що буде інше рішення", - зазначив президент.

На питання, чи збирається він виконувати рішення Конституційного Суду, яким би воно не було, Зеленський відповів: "Давайте дочекаємося рішення, вони і так затягують, мені здається. Головне, що я не хочу впливати на український суд".

Нагадаємо, 21 травня Зеленський підписав указ про розпуск Верховної Ради 8 скликання і призначення дострокових виборів на 21 липня. Підставою для розпуску була зазначена відсутність коаліції у Верховній Раді.

Коаліція "Європейська Україна" була створена наприкінці 2014 року у складі БПП, "Народного фронту", "Радикальної партії", "Самопомочі" і "Батьківщини". Три останні фракції з неї пізніше вийшли, після чого вже у 2016 році у складі більшості залишилося менше ніж 226 депутатів.

Однак офіційно про розпад коаліції не оголошувалося до 17 травня 2019 року, поки з неї не вийшла фракція "Народного фронту".

24 травня депутати Верховної Ради від "Народного фронту" оскаржили указ Зеленського про розпуск парламенту.

Чергові вибори до Верховної Ради повинні відбутися 27 жовтня 2019 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram