ГоловнаПолітика

Яценюк заявив, що він ніколи не мав жодної офшорної компанії

"Саме тому мене ніколи не було в жодних Panama papers".

Яценюк заявив, що він ніколи не мав жодної офшорної компанії
Арсений Яценюк
Фото: nfront.org.ua

Колишній прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що він ніколи не мав жодної офшорної компанії.

"Свою першу декларацію я заповнив 2001 року. Уже тоді я знав, що настане час, візьмуть калькулятор, усі документи і скажуть: за що ти живеш, звідки в тебе це взялося?", - сказав він в інтерв'ю журналісту Дмитру Гордону.

За його словами, у сучасному світі навіть 10 тисяч доларів неможливо таємно кудись перерахувати. "Немає нічого в цьому світі таємного, що потім не стає явним. А за таким, як я, усі розвідки всього світу стежили. У мене ніколи не було офшорної компанії. Саме тому мене ніколи не було в жодних Panama papers", - сказав Яценюк.

Він поскаржився, що в 2014-2016 роках його сильно оббрехали й досі існує "дуже багато міфів".

"Десь з'явилося, що Яценюк зазначив "украдений мільярд". Потім чоловік, який написав це повідомлення, перепросив. Тільки вибачень уже ніхто не прочитав. Його дезінформували, і вся країна це обговорює. Це і "24 вілли на Майамі". І ще десятки паспортів. А ще про те, що я не живу в Україні. І вся родина моя живе чи то на острові якомусь, чи то в Сполучених Штатах Америки. Я не міг повірити, що люди це "куплять".

Яценюк, за його словами, "як чорт ладану" боявся будь-яких корупційних схем і саме їх йому "наліпили на лоба". "Жодного доказу, усе чиста брехня", - сказав лідер НФ.

    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram