ГоловнаПолітика

Мешканця Харкова заарештували за підозрою в підпалі волонтерського намету

Захист просив не обирати запобіжного заходу або домашній арешт.

Мешканця Харкова заарештували за підозрою в підпалі волонтерського намету
В Харькове ночью подожгли волонтерскую палатку
Фото: objectiv.tv

Дзержинський райсуд Харкова в суботу, 15 червня, обрав запобіжний захід місцевому жителю Ігорю Полтавському, котрий підозрюється в підпалі волонтерського намету на площі Свободи.

Він перебуватиме під вартою в Харківській установі виконання покарань №27 без права на заставу, пише "Інтерфакс-Україна".

Захист просив не обирати запобіжного заходу взагалі або помістити підозрюваного під домашній арешт.

Чоловіка звинувачують за ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 3 до 10 років.

Нагадаємо, намет "Усе для перемоги" було встановлено на пл.Свободи в Харкові в середині вересня 2014 року. За задумом активістів, він мав стати постійною загальною платформою для допомоги армії та переселенцям.

8 травня 2019 року на сайті Харківської міськради була зареєстрована електронна петиція з вимогою прибрати намет. Того самого дня мер міста Геннадій Кернес заявив про підтримку петиції та пообіцяв зробити все від нього залежне, щоб її реалізувати, якщо вона набере потрібну кількість голосів. Протягом 9 травня петиція набрала понад 5 тис. голосів, необхідних для розгляду.

11 травня на сайті Харківської міськради було опубліковано розпорядження департаменту територіального контролю про знесення намету, оскільки, на думку чиновників, він був установлений самовільно та з порушеннями законодавства. У документі зазначено, якщо протягом трьох днів намет не буде демонтований добровільно, його демонтують на підставі рішення виконкому.

Після протестів мерія запропонувала перенести намет із проспекту Свободи на площу Захисників України. 17 травня суд відхилив позов міськради про знесення намету, оскільки адвокати не змогли довести, що він загрожує нацбезпеці.

20 травня волонтерський намет підпалили.      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram