ГоловнаПолітика

Депутат-утікач Онищенко подав документи до ЦВК для участі у виборах і отримав відмову (оновлено)

Він вказав, що був делегований від України для участі у кінних змаганнях за кордоном.

Депутат-утікач Онищенко подав документи до ЦВК для участі у виборах і отримав відмову (оновлено)
Александр Онищенко
Фото: zik.ua

Український депутат-утікач Олександр Онищенко подав документи до Центральної виборчої комісії для реєстрації кандидатом у народні депутати на позачергових виборах. Про це в ефірі "5 каналу" 14 червня повідомила секретар ЦВК Наталія Бернацька.

"Онищенко подав документи до ЦВК. В пакеті документів, які він до нас надіслав, він стверджує, що був делегований від України для участі у кінних змаганнях. Ми будемо аналізувати весь пакет, найближчим часом будемо розглядати це питання", - сказала Бернацька.

Згідно із законодавством, кандидат в народні депутати повинен проживати в Україні протягом п'яти років перед виборами.

Оновлення 17:00. Центральна виборча комісія відмовила в реєстрації кандидата в народні депутати України Олександра Онищенка. Про це повідомили в прес-службі ЦВК, пише УНН.

"Комісія відмовила в реєстрації кандидата у народні депутати України Онищенко О. Р., висунутого Соціалістичною партією України в окрузі №93, оскільки, зокрема, він не дотримався вимог Конституції України і виборчого закону про проживання в Україні протягом останніх п'яти років на день проведення позачергових виборів народних депутатів України", - зазначили в ЦВК.

Нагадаємо, Онищенко втік з України і перебуває в розшуку, хоча Інтерпол відмовився оголошувати його в міжнародний розшук.

5 липня 2016 року, коли нардеп вже перебував за кордоном, Верховна Рада дала згоду на притягнення його до кримінальної відповідальності, затримання і арешт.

За версією слідства, Онищенко створив злочинну організацію, учасники якої в період з січня 2013 року по червень 2016 року незаконно заробили понад 1,6 млрд грн на реалізації природного газу. В результаті таких дій ПАТ "Укргазвидобування" (100% акцій належать державній НАК "Нафтогаз України") було завдано збитків у сумі понад 740 млн грн.

В "газовій схемі" замішані кілька десятків людей. Керівниками злочинного угруповання, крім самого депутата, вважають його мати Інесу Кадирову і бізнесмена Валерія Постного.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram