ГоловнаПолітика

Попередники чинного президента теж порушували Конституцію, - Яценюк про рішення Зеленського розпустити Раду

"Хто йому готував цей указ? Там білими нитками все шито".

Попередники чинного президента теж порушували Конституцію, - Яценюк про рішення Зеленського розпустити Раду
Фото: nfront.org.ua

Лідер "Народного Фронту" Арсеній Яценюк прокоментував рішення президента Володимира Зеленського розпустити Верховну Раду.

"У чинного президента - неймовірний шанс. І у нього просто неймовірні складнощі. Думаю, він ще зараз не усвідомлює обсяг цих складнощів", - заявив прем'єр-міністр України 2014-2016 років, лідер "Народного фронту" Арсеній Яценюк в інтерв'ю Дмитру Гордону.

Відповідаючи на запитання про ставлення до Володимира Зеленського, Арсеній Яценюк відповів: "Перше - він президент України. Друге - несподівано. Третє - прогнозовано, оскільки відповідає глобальному тренду - антисистемність, антиістеблішмент".

Зараз для Зеленського, зазначив лідер НФ, вкрай важливо мати сильну команду: "У нього практично немає часу, щоб входити в курс справ. З нього будуть питати дуже-дуже швидко. Можливо, у нього буде довший honeymoon (медовий місяць). можливо, коротший".

"Що я б побажав йому? Я б йому побажав удачі. Тому що він - президент. Його успіх - це успіх країни. Мені здається, що він людина, яка хоче успіху. І це об'єктивно - він у минулому дуже успішний, дуже популярний актор. Це дуже хороша риса в цій ситуації. Тільки тепер нею треба правильно скористатися", - сказав Яценюк.

"Оплески можуть бути різні. Тому що можна отримати короткострокові оплески. Але потім дорого це коштує. Тому що завтра з тебе запитають. Тому це якість, що він хоче бути успішним - це хороша річ. Але для цього йому потрібна команда, і ця команда йому повинна покласти ще позавчора план дій", - пояснив Арсеній Яценюк.

Він назвав неконституційним указ президента Зеленського про розпуск парламенту: "Хто йому готував цей указ? Там білими нитками все шито. Буде видно, яке буде рішення Конституційного Суду. Я вам просто кажу як людина, професійна в цих питаннях".

Президент Ющенко, нагадав Арсеній Яценюк, підписував два укази про розпуск парламенту, президент Порошенко також підписував указ про розпуск ВР: "Тільки там же була вся юридична база".

"Це не питання - вибори на два місяці раніше чи пізніше. Якщо починати з порушення Конституції, це має дуже-дуже погані наслідки. Попередники чинного президента теж порушували Конституцію. З цього варто робити висновки", - наголосив Арсеній Яценюк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram