ГоловнаПолітика

Російські силовики провели обшук у будинку кримського татарина

Затриманого Емірхана Муртазаєва відвезли в ЦПЕ, але пізніше відпустили.

Російські силовики провели обшук у будинку кримського татарина
Фото: facebook/Крымская солидарность

В окупованому Криму після обшуку російські силовики відвезли в невідомому напрямку кримського татарина, у якого діагностовано психічний розлад. Про це повідомила "Кримська солідарність" на своїй сторінці в Фейсбуці.

"Стало відомо, що 14 червня 2019 року було проведено обшук у будинку Муртазаєва Емірхана, який проживає за адресою: с. Красноармійське Сімферопольського району. За попередніми даними, забрали сина", - сказано в повідомленні.

Правозахисники зазначили, що в Муртазаєва діагностовано шизофренію, він стоїть на психіатричному обліку, його не можна допитувати без присутності законного представника, оскільки він не може повною мірою відповідати за свої дії.

У будинку під час обшуку перебували літні батьки Емірхана. Вони не змогли викликати адвоката або повідомити когось про візит силовиків, у зв'язку з чим були позбавлені юридичної допомоги.

Муртазаєва звільнили після того, як його сестра звернулася в поліцію із заявою про те, що його місце перебування невідоме. Затриманий перебував у центрі протидії екстремізму.

Нагадаємо, минулого тижня російські силовики провели в Криму серію обшуків і затримали 8 кримських татар. Окупаційний суд Сімферополя заарештував усіх затриманих до 5 серпня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram