ГоловнаПолітика

ГПС заявила про недостатню доказову базу у справі про розкрадання коштів, виділених на проект "Стіна"

Держприкордонслужба співпрацювала зі слідством.

ГПС заявила про недостатню доказову базу у справі про розкрадання коштів, виділених на проект "Стіна"
Фото: nfront.org.ua

Державна прикордонна служба активно співпрацювала з правоохоронцями в рамках розслідування розкрадання коштів, виділених на проект інженерно-технічного облаштування державного кордону з Росією (проект "Стіна") і вважає, що затримані співробітники ДПС повинні відповідати згідно із законом, якщо їх провину буде доведено, повідомляє прес-служба ДПС.

Разом із тим у Прикордонній службі не побачили належних доказів, що підтверджують провину прикордонників.

"Крім того, висновки, згідно з повідомленнями про підозру, врученими підозрюваним в цьому кримінальному провадженні, спростовуються доказами сторони захисту, - наголошено в повідомленні. - Так, наприклад, головними доказами в цьому кримінальному провадженні, які нібито доводять збитки згідно з ч.5 ст.191 КК, є експертизи. Проте всі вони були проведені зі значними порушеннями".

"Щодо нецільового використання бюджетних коштів, це кримінальне правопорушення відповідно до повідомлень про підозру, знову ж таки, обґрунтовується висновками судово-економічних експертиз також повторними, проведеними за постановою слідчого судді. У той самий час необхідно відзначити, що висновки вказаної експертизи спростовуються рішеннями адміністративних судів першої та апеляційної інстанцій, а також низкою інших експертиз, проведених різними експертними установами. Є інші порушення і невідповідності", - говорять у ДПС.

Нагадаємо, підозру в розкраданні коштів на будівництві "Стіни" висунуто трьом посадовцям Держприкордонслужби.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram