ГоловнаПолітика

Аваков нагадав кандидатам про необхідність дотримуватися закону під час передвиборної кампанії

Міністр застеріг учасників виборчих перегонів від застосування сумнівних і протизаконних схем і закликав співпрацювати з представниками МВС.

Аваков нагадав кандидатам про необхідність дотримуватися закону під час передвиборної кампанії
Фото: mvs.gov.ua

Міністерство внутрішніх справ готується до забезпечення безпеки під час позачергових виборів народних депутатів України. Про це сьогодні, 13 червня, під час наради сказав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, повідомляє прес-служба.

«Щодо позачергових виборів народних депутатів. Триває розгляд щодо правової позиції цих виборів у Конституційному Суді, ми не можемо прогнозувати рішення КСУ, це не наша компетенція. Але ми повинні бути готовими до будь-якого варіанта. Це вже наша компетенція, тому ми готуємося до забезпечення виборів на всіх можливих позиціях», - сказав Арсен Аваков.

При цьому він закликав усіх кандидатів вести виборчу кампанію відповідно до законів України, не застосовувати сумнівних і протизаконних схем і співпрацювати з представниками МВС.

«Для того, щоб гарантувати рівновіддаленість системи МВС на парламентських виборах, я особисто прийняв рішення не брати політичної участі в цих виборах і не балотуватися в народні депутати. Я, як міністр, чесно виконаю свої обов'язки з координації поліції,ДСНС, Держприкордонслужби, міграційної служби і Нацгвардії», - сказав Арсен Аваков.

При цьому він зазначив, що робоча група МВС відновила свою роботу і продовжує тісно співпрацювати з ЦВК і Громадянською мережею ОПОРА.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram