ГоловнаПолітика

Суд почав розглядати апеляцію на вирок Януковича і відклав засідання на місяць

Суд повідомив, що надійшло шість апеляційних скарг.

Суд почав розглядати апеляцію на вирок Януковича і відклав засідання на місяць
Фото: ЕPA/UPG

Київський апеляційний суд почав розгляд апеляції на вирок колишньому президентові Віктору Януковичу.

Про це повідомляють "Українськi Новини".

Засідання почалося близько 10:10. Суд повідомив, що надійшло шість апеляційних скарг. Захист Януковича раніше заявляв, що подав п'ять апеляцій на вирок.

Відзначають, що під час засідання суд призначив для розгляду апеляції запасного суддю, у зв'язку з чим розгляд справи було відкладено до 15 липня на 11:00.

Також суд визначив, що 22 липня також відбудеться розгляд апеляції.

Нагадаємо, 1 березня 2014 року Янукович, перебуваючи на території Росії, скоїв державну зраду, звернувшись з письмовою заявою до президента РФ Володимира Путіна з проханням використовувати російські війська на території України. Згодом це призвело до втрати Україною Криму та об'єктів державної власності на суму понад 1,080 трлн гривень. Того ж року Янукович утік до Росії.

24 січня Оболонський районний суд Києва заочно засудив Януковича до 13 років позбавлення волі. Згідно з вироком, його визнано винним за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу (держзрада), ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни). Також екс-президента було виправдано за ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 Кримінального кодексу (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, що спричинило тяжкі наслідки).

Прокуратура просила суд засудити Януковича до 15 років позбавлення волі. Захист просив суд його виправдати.

У квітні адвокат екс-президента Віктор Сердюк заявив, що Янукович хоче повернутися в Україну, після вступу на посаду президента шоумена Володимира Зеленського.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram