ГоловнаПолітика

Герус перепросив за свої слова про те, що Зеленський жартував про тарифи

"Насправді президент уже двічі скликав нараду для пошуку можливості знизити тарифи для населення".

Герус перепросив за свої слова про те, що Зеленський жартував про тарифи
Андрей Герус
Фото: Громадське

Представник президента в уряді Андрій Герус перепросив за свої слова про те, що Володимир Зеленський жартував про тарифи, але прямо не обіцяв їх знизити.

Про це він написав у Фейсбуці.

"Хочу перепросити за невдалу свою фразу про те, що «Зеленський жартував про зниження тарифів». Позначається брак політичного досвіду, зокрема в спілкуванні з журналістами. Звичайно, тарифи - це болісна тема, тому погана тема для жартів чи необачних коментарів", - зазначив Герус.

Він додав, що насправді Зеленський уже двічі скликав нараду для пошуку можливості знизити тарифи для населення. Але це зниження, за словами Геруса, має відбуватися без спричинення девальвації, додаткової інфляції або економічної кризи.

За словами Геруса, команда президента має комплексний план зниження тарифів:

1. Зниження тарифів там, де це можна зробити без негативних побічних ефектів;

2. Демонополізація енергетичних ринків і повноцінної роботи Антимонопольного комітету;

3. Збільшення видобутку газу і залучення для цього іноземних інвесторів. (За підрахунками Геруса, відмова від імпортного газу дозволить знизити ціну газу на 20-30%);

4. Перегляд правил надання субсидій;

5. Енергоефективність, термомодернізація житлового фонду;

6. Зростання доходів населення.

"Крім того, важливим є стримування зростання тарифів, і така робота є як публічною, так і в тіні. Зокрема, нещодавно з'явилася інформація, що регулятор розглядав можливість підвищити для населення тарифи з 1 липня на газ на 10-15% і на електроенергію на 150%", - додав представник президента.

Нагадаємо, раніше в ефірі програми "Он воно як" Герус заявив, що Зеленський ніколи не давав прямих обіцянок про зниження тарифів для населення, "щоб не виглядати популістом".

Згідно з результатами соцопитувань КМІС перед виборами, найбільше від нового президента українці очікували зниження тарифів на комунальні послуги. Після виборів спікер штабу Зеленського Дмитро Разумков заявив, що зниження тарифів ЖКГ - не в компетенції голови держави.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram