ГоловнаПолітика

Зеленський узяв у список "Слуги народу" київських "кіоскерів"

Ідеться про Андрія Холодова і Артема Культенка.

У списку кандидатів від партії "Слуга народу" на парламентські вибори є люди, пов'язані з ринком столичних МАФів, - Андрій Холодов і Артем Культенко. Про це йдеться в дослідженні руху "Чесно", повідомляє РБК-Україна.

Так, 22-й номер у списку "Слуги народу" Андрій Холодов не надто публічна людина: в інтернеті про нього практично немає інформації, крім згадки про аварію за участю його колишньої дружини Катерини Шаховської. У статті ЗМІ йдеться про ДТП, у результаті якої постраждали не тільки регулювальник, але й машини.

Поки "Чесно" готував цей матеріал, стало відомо, що ФОП Холодов, за даними YouControl, 10 червня, саме після партійного з'їзду "Слуги народу", було закрито. А публікація про ДТП за участю дружини Холодова дивним чином зникла. Google-кеш показує, що 9 червня стаття ще існувала.

Тоді намагалися довести, що дружина Холодова, до якої він приїхав на місце ДТП, була просто пасажиркою. Але ця версія доволі сумнівна, оскільки в дорогому авто Bentley спрацювала тільки одна подушка безпеки на місці водія, йдеться в розслідуванні.

Ба більше, ЗМІ розповідають, що на місце події приїхав також нардеп-"регіонал" Олексій Журавко.

Холодова з дружиною можна побачити на фотографіях 2013 року зі світських тусовок.

Зеленский взял в список "Слуги народа" киевских "киоскеров"

Згідно з даними YouControl, на Холодова зареєстровано ТОВ "Флорентіно" (ОКПО 39746328), що спеціалізується на "мобільному харчуванні". Як ФОП Холодов до 10 червня працював у сфері "консультування з питань комерційної діяльності та управління".

На дружину Холодова Шаховську зареєстровано кілька підприємств з видами діяльності, пов'язаними з утриманням МАФів, а саме:

ТОВ "Юкрейн Ріел Естейт" (ОКПО 40197909), керівник підприємства - Максим Холодов, брат Андрія Холодова. На нього зареєстровано ще кілька підприємств з такими самими КВЕДами: "оптова торгівля іншими непродовольчими товарами споживчого призначення", "надання в оренду та експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна";

ТОВ "Хед Менеджмент Компані" (ЄДРПОУ 36521490) та ТОВ "Тютюн Індастріал ЛТД" (ЄДРПОУ 41882098).

Варто звернути увагу і на 52-й номер у списку "Слуги народу" - Артем Культенко, який балотувався в Київраду в травні 2014 року від Партії ветеранів Афганістану, що виконувала, ймовірно, технічну функцію.

Ця партія на виборах до парламенту 2002 року входила в блок "Єдність", який на той час очолював екс-мер Києва Олександр Омельченко. Не виключено, що Партія ветеранів Афганістану і тоді співпрацювала з "Єдністю". Артем Культенко 1984 року народження, а відстоює інтереси учасників війни 1979-1989 років.

Про підтримку Культенка заявила громадська організація "Громадянський корпус". Її бенефіціаром є Роман Солодкий. Культенко разом із Солодким і Сергієм Корнієвським є співзасновниками ще однієї громадської організації - "Союзу інвесторів транспортної інфраструктури Києва" (ГО "СІТІ м. Києва"). Ця організація мала активну позицію щодо МАФів і паркувальних майданчиків.

Зеленский взял в список "Слуги народа" киевских "киоскеров"

Місцеві ЗМІ писали про здійснення тиску на власників кіосків і посередництво в легалізації МАФів.

У березні 2018 року громадська організація Культенка організувала брифінг проти демонтажу 872 зупинкових комплексів у Києві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram