ГоловнаПолітика

КС прийме рішення щодо указу про розпуск Ради раніше, ніж через місяць, - представник Зеленського

Закон про Конституційний Суд України дає місяць на прийняття рішення з цього питання.

КС прийме рішення щодо указу про розпуск Ради раніше, ніж через місяць, - представник Зеленського
Фото: Владислав Содель

Представник Володимира Зеленського в Конституційному Суді Федір Веніславський розраховує, що рішення КС про дострокове припинення повноважень Верховної Ради і призначення позачергових виборів до парламенту буде прийнято раніше, ніж через місяць. Про це він заявив журналістам у перерві засідання КС, передає "Інтерфакс-Україна".

"Закон про Конституційний Суд України дає на прийняття рішення з цього питання місяць. Тобто можемо прогнозувати, що не пізніше, ніж 29 червня 2019 року, має бути рішення суду, але ми очікуємо його швидше, ми не зацікавлені в затягуванні процесу якимось чином", - зазначив Веніславський.

Він також підкреслив, що прогнозувати ситуацію, за якої президентський указ буде визнано неконституційним, неможливо.

Незважаючи на це, Веніславський не очікує рішення суду прямо сьогодні: "Оскільки, відповідно до процедури, судді після закінчення відкритої частини слухань переходять до закритої. Не було жодного разу, щоб у день відкриття засідання було рішення. Це дуже малоймовірно", - зазначив він.

Розповідаючи про те, з якою метою в суд приходив Зеленський, його представник розповів, що Конституційний Суд вирішив проводити слухання за участю представників суб'єкта права на конституційне подання і органу, який видав указ, тобто за участю президента.

Нагадаємо, голова Верховної Ради Андрій Парубій не надав Конституційному Суду списку депутатів коаліції. 

КСУ, готуючись до розгляду конституційності указу президента Володимира Зеленського про розпуск Верховної Ради, попросив у спікера інформацію про особовий склад коаліції на момент формування і після виходу "Батьківщини", "Самопомочі" і Радикальної партії, про склад ради коаліції, протоколи засідань зборів коаліції з 18 лютого 2016 року та інші пов'язані матеріали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram