ГоловнаПолітика

Парубій не надав Конституційному Суду списку депутатів коаліції (оновлено)

Спікер Верховної Ради проігнорував запит КСУ.

Парубій не надав Конституційному Суду списку депутатів коаліції (оновлено)
Фото: Макс Требухов

Голова Верховної Ради Андрій Парубій проігнорував запит Конституційного Суду України про особовий склад коаліції.

Про це на засіданні суду розповів суддя-доповідач Віктор Кривенко.

Він повідомив, що КСУ, готуючись до розгляду конституційності указу президента Володимира Зеленського про розпуск Верховної Ради, попросив у Парубія низку матеріалів.

Зокрема, у спікера запросили інформацію про особовий склад коаліції на момент формування і після виходу "Батьківщини", "Самопомочі" і Радикальної партії, про склад ради коаліції, протоколи засідань зборів коаліції з 18 лютого 2016 року та інші пов'язані матеріали.

Парубій надав їх, окрім інформації про зміни в коаліції у зв'язку з виходом трьох фракцій. Також він не надав у КСУ персонального складу коаліції після 18 лютого.

Оновлення. Віктор Кривенко уточнив, що в КС не надходили списки депутатських фракцій з лютого 2016 року донині, є тільки список на момент формування коаліції у 2014 році. Також КС має заяви депутатів про вихід з коаліції.

Нагадаємо, що з 2016 року Парубія неодноразово просили оприлюднити список членів коаліції, але він незмінно відмовлявся це робити, посилаючись на відсутність повноважень.

У той самий час Парубій наполягав, що коаліція в парламенті існує у зв'язку з тим, що в неї входять не тільки дві фракції, а й позафракційні депутати, в тому числі він сам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram