ГоловнаПолітика

Лавров заявив про готовність Москви зустрітися в "Нормандському форматі"

"Ми готові до зустрічей у будь-якій конфігурації".

Лавров заявив про готовність Москви зустрітися в "Нормандському форматі"
Фото: EPA/UPG

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що Росія готова до зустрічей у форматі "нормандської четвірки" для врегулювання ситуації на Донбасі.

Про це він заявив, виступаючи на "Примаковських читаннях" у Москві, передає "Інтерфакс-Україна".

"Партнери по "нормандській четвірці" пропонують провести саміт, ми готові до зустрічей у будь-якій конфігурації", - сказав Лавров.

"Не треба забувати, що ключовий механізм виконання Мінських домовленостей - це контактна група, єдина платформа, на якій працюють спільно Київ, Донецьк і Луганськ за сприяння з боку Росії і ОБСЄ", - додав він.

За словами голови російського МЗС, "без переговорів ніякого прогресу не вийде". "Нормандський формат" не може нав'язати свої рішення, якщо самі сторони не погодяться. Якщо ми поважаємо "Нормандський формат", то треба виконувати те, про що там домовляються", - підкреслив Лавров.

Нагадаємо, раніше, 7 червня, прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що Кремль не бачить сенсу в розширенні "Нормандського формату".

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Данилюк прогнозує зустріч у "Нормандському форматі" в середині липня.

"Нормандська четвірка" - формат переговорів про вирішення конфлікту на Донбасі, в який входять Україна, Німеччина, Франція і Росія. Останній саміт "Нормандської четвірки" відбувся ще восени 2016 року. Колишній президент Петро Порошенко неодноразово говорив, що проблема "Нормандського формату" не в його складі, а в небажанні Кремля до мирного врегулювання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram