ГоловнаПолітика

Мер Ромен подав позов проти автора петиції про свою відставку

У петиції йдеться, що мер є обвинуваченим у кримінальній справі і має алкогольну залежність.

Мер Ромен подав позов проти автора петиції про свою відставку
Сергей Салатун

Мер міста Ромни Сергій Салатун звернувся до суду з позовом про захист честі, гідності, ділової репутації та спростування недостовірної інформації через електронну петицію про його відставку.

Про це повідомляють на сайті суду.

Зазначають, що у травні 2019 року громадянка К. опублікувала електронну петицію "Про відставку Сергія Салатуна з посади міського голови Ромен і розпуск виконавчого комітету Роменської міської ради Сумської області". У петиції автор висловлює недовіру Салатуну і звинувачує його, що своїми рішеннями і розпорядженнями він "завдає неправомірної шкоди громаді міста і його майну".

У петиції йдеться, що мер "є обвинуваченим у кримінальній справі з корупційною складовою". Також автор стверджує, що Салатун має алкогольну залежність.

У зв'язку з цим Салатун просить суд визнати недостовірною і такою, що ганьбить його честь, інформацію, викладену в петиції, а також - зобов'язати автора спростувати цю інформацію.

Автор петиції Катерина Капустіна написала ц Фейсбуці, що "з нетерпінням" чекає на повістку в суд".

Нагадаємо, електронні петиції, які набрали необхідну кількість підписів, потрапляють на розгляд влади, однак виконання їх не обов'язкове.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram