ГоловнаПолітика

Генпрокуратура перевірить правомірність закриття справи щодо Іванющенка, - ЗМІ

Заступниця генпрокурора Стрижевська звернулася з вимогою перевірки до прокурора Одеської області.

Генпрокуратура перевірить правомірність закриття справи щодо Іванющенка, - ЗМІ
Юрий Иванющенко
Фото: Макс Левин

Генеральна прокуратура України вимагає додатково перевірити досудове розслідування і закриття кримінальної справи проти екс-нардепа Юрія Іванющенка. Про це пише theБабель з посиланням на джерело в ГПУ.

З вимогою про перевірку до прокурора Одеської області звернулася заступниця генпрокурора Анжела Стрижевська.

"Під час перевірки встановлено, що слідство не вжило заходів щодо повного і неупередженого розслідування обставин кримінального провадження", - сказано в повідомленні.

У ГПУ наголосили, що слідчий суддя, закриваючи справи проти Іванющенка, "вийшов за межі повноважень і передчасно дав оцінку доказам".

Крім того, кримінальне провадження закрили незважаючи на відсутність відповіді за міжнародним запитом у цій справі - йдеться про запит, направлений до правоохоронних органів Великобританії і Північної Ірландії. Також у кримінальному провадженні не було завершено проведення понад 100 будівельно-технічних експертиз у Київській, Харківській, Одеській, Дніпровської і Львівській областях. Експертизи мали встановити розміри завищення обсягів виконаних робіт на суму 35,9 млн грн під час виконання договорів про роботу з теплосанації об'єктів соціальної сфери.

Нагадаємо, прокуратура Одеської області в квітні 2019 року закрила кримінальне провадження №42015000000000207, в якому фігурує екс-нардеп Юрій Іванющенко.

Іванющенка оголосили в розшук на початку 2015 року. За неофіційними даними, він утік з України в грудні 2014-го. ГПУ підозрювала його за двома епізодами - розтраті грошей, виділених у рамках "кіотського протоколу" на утеплення об'єктів соціальної сфери в Луганській області. Другий епізод стосується заволодіння часткою в статутному фонді ТОВ "Промринок" (ринок "7-й кілометр" в Одесі).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram