ГоловнаПолітика

Зеленський затвердив склад делегації України для участі в GRECO

Делегацію знову очолив Михайло Буроменський.

Зеленський затвердив склад делегації України для участі в GRECO
Фото: пресс-служба президента

Президент Володимир Зеленський створив українську делегацію для участі в роботі Групи держав Ради Європи проти корупції (GRECO). Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Делегацію очолив член Національної ради з питань антикорупційної політики Михайло Буроменський. Указ було видано і набув чинності сьогодні, 10 червня.

До складу делегації також увійшли заступник голови Адміністрації президента Руслан Рябошапка і експерт громадської організації "Центр протидії корупції" Анастасія Красносільська.

Згідно з новим указом про склад делегації в роботі GRECO, втратив чинність попередній указ екс-президента Петра Порошенка від 17 жовтня 2016 року. Тоді делегацію теж очолював Михайло Буроменський. До її складу також входили начальник управління міжнародно-правової співпраці та європейської інтеграції ГПУ Євген Пікалов і головний консультант Головного департаменту зовнішньої політики та європейської інтеграції Адміністрації президента України Олексій Святун.

Делегацію, затверджену в 2014 році, очолював Олександр Данилюк. 

GRECO - міжнародна організація, створена Радою Європи в 1999 році. Основною метою організації є допомога країнам-учасницям у боротьбі з корупцією. GRECO встановлює антикорупційні стандарти до діяльності держав і контролює відповідність цим стандартам. Група складається з 49 держав.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram