ГоловнаПолітика

Філатов: Звичайні судді самі хотіли б позбутися колег, які формують негативне сприйняття судової системи

Удари по ВККС вигідні тим, хто хотів би повернути все, як було в судах.

Філатов: Звичайні судді самі хотіли б позбутися колег, які формують негативне сприйняття судової системи
Фото: предоставлено пресс-службой Алексея Филатова

Удари по Вищій кваліфікаційній комісії суддів вигідні тим, хто хотів би ліквідувати Антикорсуд, підірвати легітимність Верховного Суду і зірвати процедуру оцінювання. Про це в інтерв'ю LB.ua заявив колишній заступник голови Адміністрації президента Олексій Філатов.

"Якщо рішенням суду, що набуло чинності, буде визнано відсутність повноважень членів ВККС на час проведення конкурсу до Верховного Суду і в Антикорсуд, це має означати скасування рішень про визначення переможців цих конкурсів. З іншого боку, є рішення Верховного Суду, яке підтверджує 6-річний термін повноважень членів ВККС", - сказав Філатов, відповідаючи на запитання про наслідки можливого визнання відсутності повноважень у низки членів ВККС.

На запитання, кому вигідна така ситуація, він відповів: "Тим, хто хотів би ліквідувати Антикорсуд, підірвати легітимність Верховного Суду і зірвати процедуру оцінювання. Хто хотів би повернути все, як було".

"Якщо буде заохочуватися правовий нігілізм і повернення рейдерських методів у судову систему", - відреагував він на питання про те, чи можливо досягти цих цілей.

"Причому роблять це ті, від кого судова система поступово позбувається. Як вам автор заяви в ДБР? (Володимир Колесниченко - голова Вищої ради юстиції за часів Януковича, - LB.ua). Упевнений, що звичайні судді самі хотіли б позбутися колег, які формують негативне сприйняття судової системи суспільством", - додав Філатов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram