ГоловнаПолітика

США закликали не втручатися у формування нового уряду Молдови

Парламентські вибори 24 лютого були конкурентними і поважали основні права.

США закликали не втручатися у формування нового уряду Молдови
Фото: EPA/UPG

У США закликали поважати результати виборів у Молдові і закликали не втручатися у формування нового уряду. Про це заявила офіційний представник Держдепу США Морган Ортагус, передає "Європейська правда".

"Сполучені Штати закликають усі сторони в Молдові проявляти стриманість і домовлятися про шлях уперед через політичний діалог. Парламентські вибори 24 лютого були конкурентними і поважали основні права. Волю молдовського народу, виражену на цих виборах, слід поважати без втручання", - йдеться в заяві.

У Держдепі також додали, що загальною метою США є забезпечення процвітаючого і демократичного майбутнього Молдови та її громадян.

Нагадаємо, Конституційний суд Молдови 9 червня відсторонив президента Ігоря Додона і передав його повноваження екс-прем'єру Павлу Філіпу з команди Плахотнюка.

Філіп відразу розпустив парламент і призначив вибори на 6 вересня.

Міністерство закордонних справ України висловило стурбованість у зв'язку з тим, що відбувається в Молдові. У його заяві йдеться, що молдовські політичні сили повинні врегулювати нинішню кризу в правовому полі. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram