ГоловнаПолітика

Суд заборонив російській авіакомпанії експлуатацію літаків "Руслан"

"Антонов" припинив обслуговування літаків російського перевізника в 2015.

Суд заборонив російській авіакомпанії експлуатацію літаків "Руслан"
Фото: vpozitive.biz

Подільський районний суд Києва заарештував і заборонив експлуатацію п'яти цивільних транспортних літаків Ан-124-100 російської авіакомпанії "Волга-Дніпро".

Рішення було прийнято 28 травня, повідомляє прес-служба юридичної фірми "Ільяшев і Партнери", яка представляє інтереси українського державного підприємства "Антонов".

Згідно з повідомленням, що суд наклав арешт на літаки, що належать авіакомпанії "Волга-Дніпро" (РФ) і Volga Dnepr Airlines (Ірландія).

Суд прийняв відповідне рішення в рамках кримінального провадження за статтею про порушення правил повітряних польотів, які створили небезпеку для життя людей або інші тяжкі наслідки. Таким чином суд заборонив авіакомпанії і будь-яким іншим особам їх експлуатацію. Також будь-яким третім особам (аеропортам, авіавладі) заборонено здійснення будь-яких дій, спрямованих на посадку/зліт (прийом/відправлення) зазначених повітряних суден.

"На думку ДП "Антонов", слідства і суду допуск зазначених в постанові суду літаків Ан-124 до експлуатації є порушенням положень Конвенції про міжнародну цивільну авіацію та Керівництва до льотної придатності ІКАО. Арешт майна допускається з метою забезпечення збереження речових доказів і відшкодування шкоди, заподіяної внаслідок злочину", - йдеться в повідомленні.

У 2015 "Антонов" вийшов з українсько-російського СП "ОАК-Антонов" і припинив обслуговування літаків російського перевізника.

У травні 2019 російська авіабудівна корпорація подала в суд на концерн "Антонов".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram