ГоловнаПолітика

Зеленський пообіцяв допомогти ВАКС вирішити проблему з приміщенням

Суд побоюється, що не зможе почати роботу вчасно.

Зеленський пообіцяв допомогти ВАКС вирішити проблему з приміщенням
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський пообіцяв допомогти Вищому антикорупційному суду з приміщенням, щоб не допустити зриву термінів початку роботи суду, призначеної на 5 вересня.

Про це повідомила прес-служба голови держави, який 7 червня зустрівся з головою Верховного Суду Валентиною Данішевською і головою Вищого антикорупційного суду Оленою Танасевич.

У 2018 році Кабінет Міністрів України виділив два приміщення для Вищого антикорупційного суду, які на цей момент є непридатними і вимагають тривалого капітального ремонту.

Для тимчасового розміщення Вищого антикорупційного суду і його Апеляційної палати Державна судова адміністрація України надала приміщення Печерського районного суду Києва, проте це не узгоджується з вимогами суду.

За словами Танасевич, питання щодо приміщення суду може призвести до зриву початку роботи.

Президент підкреслив готовність вживати всіх заходів, необхідних для забезпечення належного функціонування Антикорупційного суду.

"Для вирішення проблеми з розміщенням суду за дорученням Президента України знайдені і напрацьовані конкретні пропозиції, реалізація яких розпочнеться найближчим часом", - ідеться в повідомленні.

Антикорупційний суд і його Апеляційна палата повинні розміщуватися в будівлі лабораторного корпусу №1 по вул. Преображенській, 5/2 та в будівлі адміністративно-лабораторного корпусу №2 по вул. Максима Кривоноса, 2-а.

На початку цього року стало відомо, що ці приміщення не встигнуть підготувати раніше за середину 2020 року, тому ВАКС тимчасово передали будівлі Печерського райсуду на вул. Хрещатик, 42-а і в провулку Хрестовому, 4.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram