ГоловнаПолітика

Луценко порушив три кримінальні справи через заяви на засіданні ТКГ у Мінську

Генпрокурор заявив, що це попередження "реваншистам і капітулянтам".

Луценко порушив три кримінальні справи через заяви на засіданні ТКГ у Мінську
Фото: antikor.com.ua

Генеральний прокурор Юрій Луценко зареєстрував три кримінальні провадження за результатами засідання Тристоронньої контактної групи в Мінську, де було заявлено про можливість відновлення економічних зв'язків з ОРДЛО і введення обопільного мораторію на вогонь у відповідь на Донбасі.

У своєму зверненні Луценко заявив, що це фактові справи, тобто не спрямовані проти когось особисто, але водночас застеріг "реваншистів і капітулянтів" від ігор з українським законом.

"Сьогодні я особисто в реєстрі досудових розслідувань зареєстрував резонансну справу за фактом підготовки до фінансування тероризму, тобто дій, скоєних з метою фінансового або матеріального забезпечення терористичної групи, вчинених за попередньою змовою групи осіб. Це для тих, хто вважає, що можна відновити торговельні відносини з терористичними організаціями", - заявив Луценко.

"Ще одну справу - за фактом підготовки до перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України й інших військових формувань в особливий період. І ще одну справу - за фактом державної зради. Тобто діяння, умисно скоєного громадянином України на шкоду суверенітету, територіальній цілісності, недоторканності, обороноздатності, державній економічній та інформаційній безпеці України, та надання іноземній державі допомоги в підривній діяльності проти України", - повідомив він.

Нагадаємо, 5 червня відбулося перше засідання ТКГ після зміни президента в Україні. Делегацію України на ній уперше після тривалої перерви очолив другий президент Леонід Кучма.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram