ГоловнаПолітика

Розвідка повинна пояснити Зеленському та його команді стан справ на Донбасі, - Порошенко

"Заява про втрату контролю над збройними силами звучить як запрошення легітимізувати окупацію".

П'ятий президент Петро Порошенко закликав розвідку поінформувати чинного президента Володимира Зеленського про стан справ в окупованих Росією районах Донецької і Луганської областей. Відповідну заяву опубліковано на офіційній сторінці Порошенка в Фейсбуці.

"Сьогодні ми почули дуже небезпечну заяву президента Зеленського - нібито Росія перестала контролювати збройні сили, розташовані на окупованій території. Це абсолютно не відповідає дійсності! Звучить як запрошення Росії на Донбас, щоб легітимізувати окупацію", - сказав Порошенко.

"Я закликаю розвідку поінформувати керівництво держави про те, що на кожній посаді, починаючи з командира взводу, розташовані кадрові офіцери збройних сил Російської Федерації. Росія повністю контролює все, що відбувається на Донбасі: там ходить рубль, перебувають російські військові, роздають російські паспорти. Підкреслюю, що і відповідальність за смерть двох українських героїв і шістьох поранених несе РФ, і наказ віддавали російські командири", - сказав Порошенко.

Нагадаємо, сьогодні вночі на Донбасі в результаті прямого влучення снаряда загинули двоє українських військових. Після цього президент Зеленський опублікував заяву про те, що Росія "втратила контроль над підрозділами".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram