ГоловнаПолітика

Верховний Суд повернув Семочкові позов про поновлення на розвідці

У нього було 30 днів для оскарження указу президента.

Верховний Суд повернув Семочкові позов про поновлення на розвідці
Сергей Семочко
Фото: Публичные люди

Верховний Суд повернув колишньому першому заступнику голови Служби зовнішньої розвідки Сергію Семочку позов про незаконність його звільнення.

Про це йдеться в матеріалах суду.

У Семочка, згідно із законодавством, було 30 днів з дня звільнення для оскарження указу президента, який було видано 12 квітня. Проте він подав позов до Верховного Суду 23 травня, тобто пізніше за встановлений термін.

Семочко вимагав визнати незаконним указ президента про його звільнення і поновити себе на посаді.

"До позовної заяви позивач додав клопотання про витребування у президента України оригіналу Указів від 31.07.2018 року № 225/2018 та від 12.04.2019 року № 143/2019, оскільки ні оригінали, ні копії зазначених Указів вручені позивачу не були", - йдеться в матеріалах суду.

"Для звернення до суду у справах про звільнення з публічної служби встановлюється місячний термін. У разі пропуску терміну звернення позивач зобов'язаний додати до позову заяву про поновлення цього терміну і докази поважності причин його пропуску", - наголошено в рішенні.

Нагадаємо, екс-президент Петро Порошенко звільнив Семочка в квітні цього року. 16 жовтня минулого року Служба безпеки почала розслідування стосовно Семочка у справі про держзраду.

Раніше журналісти Bihus.info встановили, що дружина Семочка Тетяна Лисенко, а також її родичі, в тому числі діти від першого шлюбу, мають російські паспорти. Семочко, своєю чергою, відхрестився від цих паспортів і заявив, що кримчан примусово паспортизували.

Журналісти також знайшли низку елітної нерухомості в сім'ї розвідника, серед якої три будинки в Козині під Києвом на загальну суму 8 млн доларів. За їхньою інформацією, володіння зазначеною нерухомістю не відповідає доходам родичів Семочка. У зв'язку з цим Національне антикорупційне бюро відкрило кримінальне провадження за фактом імовірного незаконного збагачення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram