ГоловнаПолітика

Рада введе довічне ув'язнення за військові злочини й акти агресії

Термін покарання пропонують збільшити з 15 років до довічного.

Рада введе довічне ув'язнення за військові злочини й акти агресії
Фото: Сергей Нужненко

Верховна Рада підтримала законопроект №9438 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо гармонізації кримінального законодавства з положеннями міжнародного права. Проект закону передбачає довічне ув'язнення за військові злочини й акти агресії.

Законопроект з результатами голосування опубліковано на сайті Верховної Ради.

За ухвалення законопроекту проголосували 228 депутатів з мінімально необхідних 226. Ініціатором проекту виступив прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Цим законопроектом пропонують гармонізувати українське законодавство з міжнародним правом. Пропонують збільшити максимальний термін за акти агресії (ст. 437), військові злочини (ст. 438) з 15 років до довічного ув'язнення.

Положення проекту закону спрямовані на забезпечення криміналізації основних злочинів з міжнародного права (геноцид, агресія, злочини проти людяності та військові злочини), забезпечення виконання міжнародних зобов'язань щодо запобігання безкарності зазначених злочинів.

Також законопроект спрямований на вдосконалення правового режиму кримінальної відповідальності за катування.

Нагадаємо, 31 травня 2019 року в Палаті представників Конгресу США представили проект закону, який передбачає посилення підтримки суверенітету і територіальної цілісності України.  Проект спрямований на посилення обороноздатності нашої держави, в тому числі шляхом передачі озброєнь, продажу летальних оборонних засобів ЗСУ, а також зміцнення можливостей України протистояти російським кібератакам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram