ГоловнаПолітика

Луценко: торгівля з ОРДЛО підпадатиме під статтю про фінансування тероризму

Підприємства на окупованих територіях повинні платити податки в держбюджет.

Луценко: торгівля з ОРДЛО підпадатиме під статтю про фінансування тероризму
Фото: пресс-служба президента

Генеральний прокурор Юрій Луценко попередив, що торгівля з підприємствами в окупованих районах Донецької і Луганської областей підпадатиме під статтю 258-5 Кримінального кодексу про фінансування тероризму.

Про це йдеться у фейсбуці Луценка.

"Торгівля з підприємствами на окупованих територіях можлива тільки в разі їх реєстрації та сплати податків в Україні. Як це було до 2017-го. Після того, як терористи «націоналізували» український державну і приватну власність на території ОРДЛО, ідея зняти економічну блокаду означає легалізацію виплати податків терористичним утворенням і перекладання соціальних і комунальних витрат псевдореспублік на український бюджет", - написав генпрокурор.

Нагадаємо, 5 червня на засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську було оголошено про підготовку до зняття економічної блокади ОРДЛО за пропозицією Леоніда Кучми і Володимира Зеленського.

Економічні зв'язки з окупованими територіями Україна припинила в березні 2017 року у відповідь на свавільне захоплення українських державних і приватних підприємств, введення рублевої зони і російської податкової системи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram