ГоловнаПолітика

Портнов має намір відсудити 300 тис. доларів у ГПУ і МЗС

Перше засідання за цим позовом відбудеться в Печерському суді вже 18 червня.

Екс-заступник голови Адміністрації президента Андрій Портнов має намір відсудити $300 тисяч компенсації у Генпрокуратури, Міністерства закордонних справ та Посольства України в Канаді. Про це він написав у своєму Telegram-каналі.

"Після перемоги в українських і європейських судах щодо незаконного застосування до мене міжнародних санкцій і фальсифікації кримінальних справ, як я і обіцяв кілька років тому, звернувся до суду з вимогою відшкодувати завдані збитки", - написав Портнов.

Перше судове засідання відбудеться в Печерському районному суді Києва 18 червня. Відповідачами за позовом є Генеральна прокуратура, МЗС і посол України в Канаді Артем Шевченко.

За словами Портнова, перша сума позову становить 300 тисяч доларів. Частину цих коштів у разі перемоги екс-чиновник обіцяє віддати на благодійність.

Нагадаємо, Портнов покинув Україну в 2019 році після втечі Віктора Януковича, деякий час жив у Росії, потім переїхав до Відня. 19 травня цього року повернувся в Україну після перемоги Володимира Зеленськогона президентських виборах.

6 березня 2014 року ЄС ввів санкції проти 18 громадян України, підозрюваних у привласненні державних коштів і причетності до порушень прав людини. Серед них був і колишній голова Адміністрації президента Януковича Андрій Портнов. Рік по тому Європейський Союз продовжив санкції, але виключив зі списку Андрія Портнова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram