ГоловнаПолітика

Петиція про відставку міністра МВС Авакова набрала необхідний мінімум підписів

Відправити міністра у відставку може Верховна Рада.

На сайті президента України петиція про відставку міністра МВС Арсена Авакова набрала необхідний для розгляду мінімум підписів - 25 тисяч.

Фото: скріншот сайту електронних петицій

Петицію "Про негайне відсторонення від виконання службових обов'язків з наступним звільненням з посади міністра внутрішніх справ Авакова" було опубліковано 2 червня.

Відправити міністра внутрішніх справ у відставку може Верховна Рада України. Для цього необхідна проста більшість - 226 народних депутатів.

Нагадаємо, 3 червня в київській лікарні помер 5-річний Кирило Тлявов, який отримав вогнепальне поранення голови. За даними розслідування, постріл здійснив один із поліцейських, які у дворі свого будинку вживали спиртні напої і стріляли по металевих банках.

4 червня суд узяв обох підозрюваних під варту на два місяці. Того ж дня у великих містах України люди вийшли на акції протесту з вимогою відставки міністра МВС Арсена Авакова через загибель хлопчика. Аваков заявив, що не писатиме заяви про відставку і не бачить сенсу у відставці голови Нацполіції України Сергія Князєва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram