ГоловнаПолітика

Україна звернулася до Google з проханням не блокувати контент кримськотатарського ATR

Скаргу на відео телеканалу подав Роскомнагляд.

Україна звернулася до Google з проханням не блокувати контент кримськотатарського ATR
Фото: Depositphotos\Goir

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення України звернулася до корпорації Google з проханням виключити блокування трансляції на відеохостингу YouTube матеріалів кримськотатарського телеканалу ATR. Про це повідомила прес-служба Нацради.

Раніше YouTube просив видалити деякі програми телеканалу після скарги Роскомнагляду, який стверджує, що розміщені матеріали порушують російське законодавство про інформацію.

"Національна рада в своєму листі до корпорації Google акцентує, що мовлення українських медіа перебуває під юрисдикцією Української держави, і єдиним регуляторним органом, який має право звертатися до третіх сторін щодо розміщеного ними контенту, є український регулятор - Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення", - сказано в повідомленні.

Зеленський скасував призначення співробітника Адміністрації Порошенка до Нацради

Регулятор запевнив американську компанію, що контент телекомпанії "Атлант-СВ" відповідає вимогам українського та європейського законодавства, правових підстав для блокування контенту телеканалу немає, а цей прецедент вважає небезпечним для свободи слова як в Україні, так і в світі.

У Нацраді нагадали, що Роскомнагляд і раніше намагався впливати на контент українських телеканалів, розміщений на YouTube, зокрема вимагав видалити програму про спогади українського добровольця, який воював на сході країни, і сюжет про політв'язня, фігуранта так званої "ялтинської справи" "Хізб ут Тахрір" Еміра-Усеіна Куку.

"Національна рада переконана, що в такий спосіб Російська Федерація використовує корпорацію Google і її дочірню компанію YouTube в своїх інтересах у процесі ведення гібридної війни проти України", - сказано в повідомленні на сайті регулятора.

Нагадаємо, з початку 2019 року в Україні зафіксовано 30 випадків застосування сили до журналістів. Про це свідчать дані моніторингу "Індекс фізичної безпеки журналістів", який Національна спілка журналістів України проводить спільно з партнерськими громадськими організаціями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram