ГоловнаПолітика

Регіональні осередки "Опозиційної платформи" заявили про можливі фальсифікації партійного з'їзду

У трьох південних областях регіональні осередки провели з'їзди без повідомлення членів партії.

Регіональні осередки "Опозиційної платформи" заявили про можливі фальсифікації партійного з'їзду
Полиграфия в ассортименте
Фото: Алина Смутко

Представники "Опозиційної платформи - За життя" заявляють про спроби фальсифікувати партійний з'їзд. У регіональних делегаціях стверджують, що в партійному з'їзді братимуть участь "фейкові делегати", пише УНІАН.

Йдеться про з'їзд, який, серед іншого, повинен висунути кандидатів у депутати Верховної Ради на дострокових парламентських виборах. Учасників з'їзду повинні делегувати всі регіональні партійні організації на місцевих з'їздах, однак принаймні в кількох регіонах цей процес відбувається "не цілком гладко".

В організаціях партії в Одеській, Миколаївській і Херсонській областях днями дізналися, що, виявляється, вже провели такі з'їзди і делегували кандидатів. Однак у самих організаціях запевняють, що насправді нічого такого не відбувалося і мова йде про спробу сформувати список делегатів з'їзду, оминаючи регіональні партійні структури.

Джерела повідомляють, що керівники цих партійних організацій вже готують звернення за фактом того, що сталося, в правоохоронні органи, що згодом може бути використано для того, щоб визнати майбутній з'їзд і його рішення незаконними.

Нагадаємо, дострокові вибори до Верховної Ради призначено на 21 липня. Вони пройдуть за старим законом про вибори, оскільки президент Зеленський розпустив парламент до того, як депутати змогли розглянути новий виборчий кодекс.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram