ГоловнаПолітика

ВРП змінила стягнення для судді Цокол і відсторонила її на 6 місяців

Суддю усунули ще в жовтні у зв'язку з підготовкою подання на звільнення.

ВРП змінила стягнення для судді Цокол і відсторонила її на 6 місяців
Лариса Цокол
Фото: analitika.media

Вища рада правосуддя відсторонила суддю Печерського районного суду Ларису Цокол на шість місяців. Про це повідомила прес-служба ради.

"Розглянувши скаргу судді Печерського районного суду міста Києва Цокол Лариси Іванівни, ВРП ухвалила рішення Першої дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 19 жовтня 2019 № 3168 / 1дп / 15-18 змінити і застосувати ... дисциплінарне стягнення у вигляді тимчасового, терміном на шість місяців, відсторонення від правосуддя з позбавленням права на отримання доплат до посадового окладу судді", - сказано в повідомленні.

Для повернення до обов'язків Цокол повинна буде пройти курс підвищення кваліфікації слідчих суддів і кваліфікаційну оцінку.

Нагадаємо, в жовтні 2018 року на Цокол було підготовлене подання про звільнення, в чому саме полягає дисциплінарний проступок судді, не вказувалося. Термін тимчасового відсторонення Цокол повинен був закінчитися або звільненням, або скасуванням рішення Дисциплінарної палати.

23 квітня 2018 року Цокол подала у відставку, але її заяву не задовольнили через дисциплінарне провадження.

Цокол розглядала справу екс-президента Грузії Михаїла Саакашвілі в грудні 2017 року. Прокуратура вимагала застосувати до нього цілодобовий арешт з носінням електронного браслета. Цокол відмовила прокурорам у клопотанні і звільнила Саакашвілі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram