ГоловнаПолітика

Аваков заявив, що не має наміру йти у відставку

На його думку, трагедія з убивством п'ятирічного хлопчика не свідчить про провал реформи поліції.

Аваков заявив, що не має наміру йти у відставку
Арсен Аваков
Фото: Макс Левин

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков не має наміру йти у відставку через вбивство поліцейськими п'ятирічного Кирила Тлявова в Переяславі-Хмельницькому.

Про це він заявив журналістам, передають "Українськi Новини".

"Політична відповідальність міністра завжди є... Цей парламент може відправити мене у відставку, і наступний теж..." - сказав він. У той самий час міністр дав зрозуміти журналістам, що сам він подавати у відставку не буде.

"Ще питання є?.. Я не напишу заяву про відставку", - відповів Аваков.

Крім того, міністр не вважає, що голова Нацполіції Сергій Князєв повинен звільнятися. На його думку, ця ситуація не свідчить про провал реформи поліції.

"На жаль, таке трапляється. Хлопчика не повернеш", - сказав голова МВС.

Міністр вважає, що поліція оперативно і професійно діяла, розшукуючи підозрюваних.

Нагадаємо, 31 травня в місті Переяслав-Хмельницький п'ятирічний хлопчик, який грався біля власного будинку, отримав вогнепальне поранення в голову. Закривавлену дитину знайшли рідні та доправили в лікарню. Хлопчика прооперували і перевезли до Києва, проте медикам не вдалося його врятувати. У дитину стріляли поліцейські, які святкували того вечора випускний своїх дітей.

4 червня Голосіївський суд Києва заарештував двох підозрюваних у вбивстві хлопчика - патрульного Івана Приходька і поліцейського Володимира Петровця. Фігуранта справи - патрульного поліцейського Івана Приходька - заарештували на два місяці. Іншого поліцейського - Володимира Петровця - також заарештували на 60 діб. Пізніше адвокат сім'ї загиблого розповів, що у справі фігурують чотири людини, в тому числі неповнолітній син одного із заарештованих поліцейських.

Начальник Головного управління Нацполіції Київської області Дмитро Ценов подав рапорт про відставку і попросив відправити його в зону бойових дій на Донбасі. Раніше також були відсторонені від обов'язків керівники Переяслав-Хмельницького підрозділу поліції. Вирішується питання про їх подальше перебування в органах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram