ГоловнаПолітика

Князєв не подаватиме у відставку, - джерело

Він уже звільнив начальника поліції Київської області Дмитра Ценова.

Князєв не подаватиме у відставку, - джерело
Фото: npu.gov.ua

Голова Національної поліції Сергій Князєв не планує подавати у відставку у зв'язку зі скандалом, пов'язаним з підозрою поліцейських у вбивстві 5-річного Кирила Тлявова.

Про це повідомило джерело з Нацполіції агентству "Українські новини".

"А який сенс? У нас щодня повинен хтось подавати у відставку?" - сказало джерело.

Він зазначив, що Сергій Князєв виконує свої обов'язки і пообіцяв, що винні у вбивстві дитини отримають справедливе покарання. У зв'язку із цим скандалом голова Нацполіції звільнив начальника поліції Київської області Дмитра Ценова.

Нагадаємо, 31 травня в місті Переяслав-Хмельницький п'ятирічний хлопчик, який грався біля дому, отримав вогнепальне поранення в голову. Закривавлену дитину знайшли рідні та доправили в лікарню. Хлопчика прооперували і перевезли до Києва, проте медикам не вдалося його врятувати. У дитину стріляли поліцейські, які того вечора святкували випускний своїх дітей.

4 червня Голосіївський суд Києва арештував двох підозрюваних у вбивстві хлопчика - патрульного Івана Приходька та поліцейського Володимира Петровця. Фігуранта справи патрульного поліцейського Івана Приходька заарештували на два місяці. Іншого поліцейського - Володимира Петровця - також заарештували на 60 діб.

Того ж дня увечері біля будівлі МВС у Києві відбулася акція "Безкарність убиває". Сотні активістів вимагали справедливого розслідування вбивства дитини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram