ГоловнаПолітика

Зеленський і Юнкер погодили дату проведення саміту Україна-ЄС

Україна зберігає курс на ЄС і НАТО.

Зеленський і Юнкер погодили дату проведення саміту Україна-ЄС
Фото: Администрация президента

Президент України Володимир Зеленський і президент Європейської Комісії Жан-Клод Юнкер на зустрічі в Брюсселі погодили, що саміт Україна-ЄС відбудеться в Києві 8 липня.

"Сторони висловили зацікавленість у проведенні 8 липня цього року 21-го саміту Україна-ЄС у Києві", - повідомляє прес-служба президента України.

Зеленський наголосив на незмінності закріплених у Конституції України пріоритетів, насамперед, стратегічного курсу держави на отримання повноправного членства в ЄС і НАТО, а також готовності України дотримуватись взятих на себе зобов'язань, зокрема, у відносинах з міжнародними фінансовими інститутами.

Зі свого боку глава Єврокомісії запевнив у повній підтримці України з боку ЄС у реалізації її євроінтеграційного вибору на шляху демократичних і ринкових перетворень.

Нагадаємо, проведення саміту було предметом обговорення під час зустрічі президента України Петра Порошенка з керівництвом Євросоюзу 20 березня.

Минулого літа Євросоюз ухвалив план секторальної інтеграції України, який не гарантує формального членства в ЄС, але дозволяє користуватися багатьма перевагами. План передбачає вступ України в Енергетичний союз, Єдиний цифровий ринок, митний союз ЄС, а також асоціацію з Шенгенською зоною.

Раніше Верховна Рада України внесла положення про євроінтеграцію до Конституції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram