ГоловнаПолітика

Бурбак: розпустивши парламент, Зеленський свідомо порушив Конституцію

Нехтування Основним законом може стати систематичним, побоюється нардеп.

Бурбак: розпустивши парламент, Зеленський свідомо порушив Конституцію
Максим Бурбак
Фото: nfront.org.ua

Сьогодні Конституційний Суд буде визначатися з формою слухання справи про відповідність Основному закону Указу президента про розпуск Верховної Ради VIII скликання. Фракція "Народний фронт", як ініціатор подання, підкреслює, що жодних юридичних підстав для розпуску парламенту не було і немає.

Про це заявив керівник фракції "Народний фронт" Максим Бурбак з трибуни парламенту.

"На нашу думку, йдеться про факт свідомого порушення Конституції найвищою посадовою особою держави. Це дуже небезпечний прецедент. Якщо допустити порушення Конституції в питанні розпуску парламенту - завтра нехтування Основним законом може стати систематичним", - підкреслив керівник фракції.

"Ми звертаємося до Конституційного Суду, зважити на терміновість питання і розглянути наше звернення за пришвидшеною процедурою. Країна очікує рішення суду найближчим часом", - зазначив Максим Бурбак..

Він зауважив, що призначення дочасних виборів усупереч Конституції призвело до витрат бюджетних коштів.

"Усі, хто задіяний до підготовки парламентських виборів, планували, що вони будуть строкові і відбудуться у жовтні, а не "авралом", на 3 місяці раніше - в літній період. Тим паче, що законних підстав для розпуску Верховної Ради не було і немає", - резюмував Максим Бурбак.


Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram