ГоловнаПолітика

Зеленський прибув до Брюсселя з першим закордонним візитом

Президент задекларує незмінність курсу України на європейську та євроатлантичну інтеграцію.

Зеленський прибув до Брюсселя з першим закордонним візитом
Фото: пресс-служба президента

Президент України Володимир Зеленський прибув до Брюсселя з дводенним візитом. Це перший закордонний візит Зеленського після обрання його головою Української держави.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Відповідно до програми, спочатку Зеленський зустрінеться з президентом Європейської комісії Жаном-Клодом Юнкером о 16:30 за київським часом у спеціальному VIP-corner будівлі Єврокомісії Берлімон без заяв для преси.

Після цього президент переїде в штаб-квартиру НАТО, де проведе зустріч з генеральним секретарем Альянсу Єнсом Столтенбергом, після якої о 17:45 відбудеться їхня спільна прес-конференція. Потім вони візьмуть участь у засіданні Комісії Україна-НАТО на рівні послів.

Того ж дня о 19:20 в приміщенні Єврокомісії почнеться зустріч з президентом ЄК з питань євро, соціального діалогу, фінансової стабільності та фінансових послуг Валдісом Домбровскісом, який курує питання макрофінансової допомоги Україні.

Завершує програму зустріч із президентом Польщі Анджеєм Дудою в представництві Польщі в ЄС. Опісля президенти зроблять заяви для преси.

Наступного дня заплановано зустрічі з високим представником ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федерікою Могеріні і президентом Європейської Ради Дональдом Туском, після чого буде спільна прес-конференція.

Напередодні прес-секретар Зеленського Юлія Мендель повідомила, що президент "задекларує незмінність курсу України на європейську та євроатлантичну інтеграцію, а також хоче почути від керівництва ЄС сигнали про підтримку України в її боротьбі проти агресії Російської Федерації і у проведенні реформ".

Офіційний представник Єврокомісії Маргарітіс Схінас, своєю чергою, зазначив, що майбутня зустріч Зеленського з президентом ЄК Юнкером є можливістю підтримувати "дуже хороший рівень відносин з Україною".

"Це перша зустріч з новим президентом України, і ми з нетерпінням на неї чекаємо. Це можливість підтримувати дуже хороший рівень відносин, який у нас був з Україною також під час президентства Порошенка", - сказав він.

Крім президента, до складу української делегації увійшли також заступник голови Адміністрації президента Вадим Пристайко, віце-прем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Нагадаємо, 4-5 червня Зеленський перебуває з офіційним візитом у Брюсселі. Як повідомляли, найближчим часом він також планує відвідати Париж.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram