ГоловнаПолітика

Amnesty International закликає приєднатися до акції на підтримку політв'язня Едема Бекірова

Здоров'я кримськотатарського активіста значно погіршилось і його життя в небезпеці.

Amnesty International закликає приєднатися до акції на підтримку політв'язня Едема Бекірова
Эдем Бекиров
Фото: Радио Свобода

Правозахисна організація Amnesty International закликає всіх небайдужих приєднатися до акції на підтримку арештованого кримськотатарського активіста Едема Бекірова, якого російська влада утримує в СІЗО Сімферополя і здоров'я якого постійно погіршується.

Відповідне звернення опубліковане на сайті організації.

Правозахисники закликають написати листа на ім'я глави кримського управління ФСВП Росії, генерал-майора Вадима Булгакова з вимогою звільнити Едема Бекірова.

В організації нагадали, що кримського татарина Едема Бекірова утримують в Сімферополі з моменту його затримання російськими спецслужбами в грудні 2018 року. Він користується інвалідним візком, і у нього серйозні проблеми зі здоров'ям, внаслідок яких він потребує спеціалізованого медичного догляду, який недоступний в СІЗО. Відвідавши ув'язненого 24 травня, його адвокат повідомив, що здоров'я Едема Бекірова значно погіршилось і його життя в небезпеці.

У Amnesty International також опублікували лист-приклад, який можна використовувати.

Нагадаємо, 57-річного жителя с. Новоолексіївка Херсонської області Едема Бекірова затримали під час в'їзду в окупований Крим з боку Чонгара 12 грудня. Українець прямував до Криму для відвідання 78-річної матері та родичів. Наступного дня його заарештували на два місяці.

19 грудня ФСБ Росії повідомила, в чому звинувачується Бекіров. Він нібито організував схованку з 12 кг тротилу і 200 патронами до вогнепальної зброї для використання на території Криму (частина 2 статті 222 і частина 2 статті 222.1 КК РФ).

26 квітня підконтрольний Росії Верховний суд Криму відхилив апеляцію захисту Бекірова на продовження терміну утримання в СІЗО. Едем Бекіров залишиться під арештом до 12 червня.

Раніше адвокат повідомив, що важкохворого політв'язня Бекірова можуть відпустити під домашній арешт за умови визнання провини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram