ГоловнаПолітика

ЦВК розподілила на парламентські вибори 1,9 млрд гривень і зареєструвала 11 кандидатів

1,2 млрд направлять дільничним комісіям.

ЦВК розподілила на парламентські вибори 1,9 млрд гривень і зареєструвала 11 кандидатів
Фото: пресс-служба президента

Центральна виборча комісія розподілила 1,9 млрд гривень на проведення дострокових виборів Верховної Ради. Про це повідомила прес-служба ЦВК.

На сьогоднішньому засіданні комісія зареєструвала 11 кандидатів у депутати, які балотуються як самовисуванці в мажоритарних округах. Тож станом на 3 червня ЦВК зареєструвала загалом 21 кандидата в Раду.

Комісія затвердила розподіл коштів державного бюджету, виділених на підготовку і проведення позачергових виборів депутатів 21 липня, на загальну суму 1,949 млрд гривень.

У зазначеному розподілі безпосередньо витрати Центрвиборчкому становлять 406,8 млн гривень. На виборчі комісії розподілено 51 млн гривень, на дільничні виборчі комісії - 1,2 млрд гривень.

Разом із тим передбачено резерв коштів, який становить 271 млн гривень.

Також затверджено середні норми видатків окружної виборчої комісії та середні норми видатків для потреб дільничних виборчих комісій на підготовку і проведення позачергових виборів Ради.

Нагадаємо, 21 травня президент Володимир Зеленський достроково припинив повноваження Ради і призначив позачергові вибори парламенту на 21 липня.

24 травня виборча кампанія позачергових виборів парламенту стартувала.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram