ГоловнаПолітика

Бурбак: будь-які спроби повести Україну шляхом принизливої капітуляції закінчаться погано

"Росія повинна звільнити всіх полонених і відшкодувати Україні збитки, завдані війною".

Бурбак: будь-які спроби повести Україну шляхом принизливої капітуляції закінчаться погано
Максим Бурбак
Фото: nfront.org.ua

Фракція "Народний фронт" обурений заявами близького бізнес-оточення президента Володимира Зеленського про скасування мовних квот у медіапросторі та плани капітулювати перед Росією.

Про це під час погоджувальної ради заявив керівник фракції Максим Бурбак, повідомляють на сайті політсили.

Бурбак наголосив, що НФ докладе максимум зусиль, щоб закон про функціонування державної мови був незмінним.

"Нагадаю, що серед авторів законопроекту про захист державної мови - наш колега з "Народного фронту" Микола Княжицький. І це саме його заслуга - під час голосування він отримав 278 голосів підтримки від народний депутатів. І ми зробимо все, щоб цей закон працював і був незмінним", - сказав Бурбак.

"Ми ще раз підкреслюємо: український народ не дозволить поховати досягнення, за які заплачено кров'ю тисяч українців. Позиція президента Зеленського вже спровокувала політичну кризу в країні, яка буде мати тривалі негативні наслідки. Не треба далі множити проблеми на рівному місці. Не треба сварити людей. Треба об'єднувати суспільство для руху вперед", - наголосив керівник фракції.

Він також зазначив, що новообраному президенту дісталася країна з сильною армією і зростанням економіки.

"Президент Зеленський прийшов до керма країни, яка мала цілком осудні показники: четвертий рік відбувається зростання економіки, зростають доходи громадян, маємо сильну армію, нашу країну почали поважати у світі. І будь-які спроби поставити таку країну на коліна або повести шляхом принизливої капітуляції закінчаться погано", - підкреслив Бурбак.

"Наша позиція незмінна. Капітуляція не пройде. Крим і Донбас повернуться разом і на українських умовах. Росія повинна звільнити всіх полонених і відшкодувати Україні збитки, завдані війною. Це позиція "Народного фронту", - резюмував він.

Нагадаємо, раніше співвласник "Кварталу 95" Борис Шефір висловився за скорочення мовних квот і скасування закону про мову. Він також стверджує, що з Росією можна домовитися про припинення війни.

В Адміністрації президента Зеленського відхрестилися від заяв Шефіра і заявили, що той "висловив винятково свою власну думку".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram