ГоловнаПолітика

Кабмін підтримав звільнення двох членів правління "Укрзалізниці"

Уряд підтримав рішення про припинення повноважень Сергія Михальчука та Олександра Бужора.

Кабмін підтримав звільнення двох членів правління "Укрзалізниці"
Фото: 112.ua

Кабінет Міністрів України підтримав рішення наглядової ради АТ "Укрзалізниця" про припинення повноважень членів правління Сергія Михальчука та Олександра Бужора.

Відповідну постанову №456 від 17 квітня 2019 року опубліковано в газеті "Урядовий кур'єр", повідомляють на сайті УЗ.

Михальчук був членом правління УЗ з жовтня 2015 року, Бужор обіймав посаду з червня 2016 року. Крім них, членами правління на цей момент є Іренеуш Василевський, Желько Марчек, Ремігіуш Пашкевич і Марек Залесний.

На сайті мадіа-центру УЗ "Магістраль" зазначено, що наглядова рада доручила голові правління прискорити процес відбору кандидатур на посади членів правління.

У серпні 2018 року Нацагентство з питань запобігання корупції повідомило, що направило до суду 36 протоколів про адміністративні порушення щодо неподання Бужором повідомлень про суттєві зміни в майновому стані.

Нагадаємо, "Укрзалізниця" об'єднує шість регіональних залізниць і близько 140 інших структурних підприємств. В управлінні УЗ перебуває 21,6 тис. км залізничних шляхів, близько 4 тис. локомотивів і 123 тис. вагонів. На частку УЗ припадає близько 60% обсягу вантажних і 38% пасажирських перевезень в Україні. Товарні перевезення металу і руди становили 58% від обсягу вантажоперевезень у 2014 році, будівельні матеріали - 15%, зерно - 8%

"Укрзалізниця" є одним із найбільших роботодавців в Україні, на підприємстві працюють понад 300 тис. осіб.

У 2014 році Кабмін почав реформу "Укрзалізниці".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram