ГоловнаПолітика

Колишній голова "Нафтогазу" Дубина виявився співвласником 5-зіркового готелю в Києві

Розгляд справи засновників ІСД в Лондонському суді пролив світло на власників столичного готелю Hyatt.

Колишній голова "Нафтогазу" Дубина виявився співвласником 5-зіркового готелю в Києві
Фото: zn.ua

Колишній голова НАК "Нафтогаз України" Олег Дубина виявився співвласником п'ятизіркового готелю Hyatt у центрі Києва. Про це стало відомо з матеріалів судового розгляду між засновниками Індустріального союзу Донбасу (ІСД) Сергієм Тарутою, Віталієм Гайдуком і Олегом Мкртчаном у Високому суді Лондона, повідомляє LIGA.net.

Бізнесмени оскаржують поділ грошей від продажу 50% + 2 акції в корпорації ІСД 2010 року групі російських інвесторів. Фінансував угоду російський ВЕБ. Сума угоди - $ 2,7 млрд, випливає з матеріалів справи, яку розглядає Високий суд Лондона. Продавцями акцій ІСД росіянам виступали Тарута і Мкртчан. Перед цим вони викупили частку Гайдука за 950 млн.

Віталій Гайдук і його дружина Олена вважають, що партнери не доплатили під час виходу з бізнесу близько $ 1 млрд.

Тарута подав перехресні позови до Гайдука і Мкртчана, у яких вимагає половину акцій у столичному п'ятизірковому готелі Hyatt і Українській гірничо-металургійній компанії, про що нібито домовилися сторони.

Готелем Hyatt володіє компанія Нові інжинірингові технології (НІТ). Як зазначається в матеріалах суду, Гайдук передав 24,5% до НІТ кіпрської компанії Prandicle Limited Олега Дубини.

Prandicle Limited офіційно володіє 24,5% акцій НІТ з 2012 року.

Крім того, 25,5% НІТ належить компанії Roselink Limited, у наглядовій раді НІТ її представляє Гайдук. Ще 50% акцій НІТ з 2012 року записано на кіпрську Potena Holdings Limited, яку в НР представляють екс-менеджери ІСД і компанії "Регіон" Сергій Удовенко та Ольга Щиголева. Власник "Регіону" - Олег Мкртчан.

Інформацію про те, що Дубина володіє Prandicle Limited можна підтвердити в реєстрі юросіб Міністерства юстиції України.

Раніше повідомлялося, що колишній глава "Нафтогазу" Дубина опинився в команді Зеленського.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram