ГоловнаПолітика

Під час подання документів на візу США тепер потрібно вказувати свої соцмережі

Виняток зроблено лише для окремих категорій.

Під час подання документів на візу США тепер потрібно вказувати свої соцмережі
Фото: Сергей Нужненко

Під час подання документів на візу США тепер доведеться вказувати посилання на свої соціальні мережі, пише Associated Press. Ця вимога стосуватиметься майже всіх заявників, окрім деяких категорій, наприклад дипломатів і офіційних осіб.

Згідно з новими правилами, потрібно вказувати також електронні адреси, які заявник використовував протягом п'яти останніх років, телефонні номери, статуси про поїздки та депортації, а також інформацію про причетність родичів до терористичних організацій.

Коли торік про ці плани вперше оголосили, американська влада повідомила, що вони торкнуться майже 15 млн осіб.

Раніше про соцмережі, електронні адреси та номери телефонів запитували тільки в окремих заявників, наприклад у тих, хто подорожував по територіях, контрольованих терористичними організаціями. Під цю вимогу потрапляли приблизно 65 тисяч осіб на рік.

Державний департамент повідомив, що оновив форми на імміграційні та неімміграційні візи. Там тепер запитують додаткову інформацію, в тому числі "ідентифікатори в соціальних мережах", у більшості подавачів на американську візу.

"Національна безпека - наш головний пріоритет під час розгляду заяв на отримання візи, і кожен мандрівник або іммігрант, який прямує в США, проходить ретельну перевірку. Ми постійно працюємо над пошуком механізмів поліпшення наших процедур перевірки з метою забезпечення безпеки громадян США, підтримуючи в той самий час поїздки в США, що не суперечать законам", - цитує агентство представника Держдепартаменту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram