ГоловнаПолітика

Кабмін у середу ухвалить всі рішення для запуску ринку електроенергії з 1 липня, - Гройсман

За словами прем'єра, вся нормативна база буде ухвалена.

Кабмін у середу ухвалить всі рішення для запуску ринку електроенергії з 1 липня, - Гройсман
Фото: пресс-служба президента

Кабінет міністрів України на наступному засіданні ухвалить всі необхідні рішення для запуску ринку електроенергії з 1 липня.

Про це заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман в ефірі телеканалу "Інтер".

"Всі ті підприємства, державні компанії, які мають до цього стосунок (рикну електроенергії - ред.), сьогодні абсолютно зрозуміли, що вони повинні це зробити, і це буде зроблено... Регулятор повністю підготував нормативну базу. Ми в середу ухвалимо 2-3 питання, і вся нормативна база буде ухвалена, і, думаю, введення буде вчасно", - цитує главу уряду Інтерфакс-Україна.

За словами Гройсмана, важливим є те, щоб під час запуску ринку не підвищилася ціна на електроенергію для населення. "Тут закон нам дає можливість обмежить ціну, і ми це зробимо", - додав він.

Крім того, прем'єр зазначив, що також не повинна істотно зрости ціна для промисловості, а для цього, на його думку, потрібні відповідні рішення уряду та регулятора.

"Якщо ми ухвалимо ці рішення, і вони почнуть працювати, я не бачу проблем, щоб запустити", - констатував Гройсман.

Як повідомлялося, на 1 липня 2019 року в Україні запланований запуск нового оптового ринку е/е (ОРЕ). Єдиний покупець і продавець е/е - ДП "Енергоринок" - ліквідується. Передбачається, що енерговиробники продаватимуть свою е/е за двосторонніми договорами з великими споживачами та постачальниками. Обсяг, який не буде законтрактований за двосторонніми договорами, можна буде придбати на ринку "на добу наперед" і внутрішньодобовому ринку. Розрахунок плати за небаланси здійснюватиметься на балансувальному ринку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram