ГоловнаПолітика

Геращенко назвала Путіна маніяком

"Новообрана команда запитує: ви що, думаєте, Путін - маніяк. Так, думаю".

Геращенко назвала Путіна маніяком
Фото: Макс Требухов

Перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко розкритикувала заяву співвласника "Кварталу 95" Бориса Шефіра про те, що з президентом Росії Володимиром Путіним можна спробувати домовитися.

"Новообрана команда, її голоси запитують у людей: ви що, думаєте, Путін - маніяк? Так, я думаю, що Путін - маніяк", - заявила вона на з'їзді політичної партії "Європейська солідарність" (попередня назва - "Блок Петра Порошенка - Солідарність").

"Тому що тільки маніяк може планувати і розчленувати дружню країну, вкрасти Крим, відрізати Донбас. Тільки маніяк може утримувати заручників і політв'язнів. Тільки маніяк може спокійно знати, що Донбас сьогодні входить до п'ятірки найбільш замінованих частин світу. Так, це маніяк", - сказала вона.

Вона вважає, що Путін зараз намагається реалізувати новий сценарій в Україні: "Не вдалася Новоросія - побудуємо Малоросію".

Геращенко сказала, що цим планам необхідно протистояти, і пообіцяла, що парламент, зокрема, не дозволить переглянути мовний закон.

Нагадаємо, 30 травня видання "Детектор медіа" опублікувало інтерв'ю, в якому Борис Шефір зробив кілька гучних заяв, які активно обговорюють у соцмережах. Зокрема, він назвав президента РФ Володимира Путіна "розумною людиною, з якою можна домовитися", а також критично висловився про мовний закон і квоти для української мови.

Борис Шефір є співзасновником студії "Квартал 95" і давнім партнером Зеленського. Його брат - Сергій Шефір - нещодавно був призначений першим помічником президента.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram