ГоловнаПолітика

У Зеленського відхрестилися від заяв Шефіра: "Він висловив винятково свою власну думку"

"Ця думка не збігається з позицією президента Зеленського й Адміністрації президента".

У Зеленського відхрестилися від заяв Шефіра: "Він висловив винятково свою власну думку"
Фото: Хвиля

В Адміністрації президента Зеленського відхрестилися від заяв співвласника студії "Квартал 95" Бориса Шефіра, які той зробив в інтерв'ю виданню "Детектор Медіа".

Про це йдеться у відповіді прес-служби АП на запит BBC News Україна.

"Він висловив винятково свою власну думку. Ця думка не збігається з позицією президента України Володимира Зеленського та Адміністрації президента", - заявили в прес-службі.

Також у Зеленського нагадали, що Шефір не є посадовою особою Адміністрації президента або членом партії "Слуга народу - а також "не є ні штатним, ані позаштатним радником президента".

"З моменту вступу Зеленського на посаду Борис Шефір не спілкувався з головою держави", - йдеться в повідомленні АП.

Нагадаємо, Борис Шефір є співзасновником студії "Квартал 95" і давнім партнером Зеленського. Його брат - Сергій Шефір - нещодавно був призначений першим помічником президента.

30 травня видання "Детектор медіа" опублікувало інтерв'ю, в якому Борис Шефір зробив декілька гучних заяв, які активно обговорюють у соцмережах. Зокрема, він назвав президента РФ Володимира Путіна "розумною людиною, з якою можна домовитися", а також критично висловився про мовний закон і квоти для української мови.

На запитання про те, чого він очікує від Зеленського, Шефір сказав: "Я очікую перегляду квот. 90% - це багато. Закон про мову треба скасувати і прийняти нормальний закон. Це перший крок для того, щоб припинити війну".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram