ГоловнаПолітика

Парубій: ми не дозволимо скасувати ні закон про мову, ні квоти, ні декомунізацію

"Земля під вами буде горіти".

Парубій: ми не дозволимо скасувати ні закон про мову, ні квоти, ні декомунізацію
Фото: Слово и Дело

Голова Верховної Ради Андрій Парубій заявляє про виклики перед країною у зв'язку з заявами представників команди президента Володимира Зеленського про необхідність перегляду закону про функціонування української мови як державної.

"Ми вчора почули, як знову представники президента, члени його команди говорять про те, що потрібно скасувати закон про мову, скасувати квоти, скасувати декомунізацію і, на жаль, це стає для них звичайною політикою. Тож я хочу сказати - і від імені Верховної Ради, і уряду: український народ цього вам не дозволить. Земля під вами буде горіти", - сказав Парубій на засіданні парламенту в п'ятницю.

"Ми не дозволимо ні скасувати закон про мову, ні скасувати квоти, ні скасувати декомунізацію. Український народ десятиліттями йшов до цього. Багато синів і дочок України поклали за це своє життя. Тому нам потрібно об'єднуватися перед тими викликами, які стоять перед Україною. Потрібно стояти пліч-о-пліч. І я впевнений: реванш не пройде", - наголосив спікер.

Парубій із жалем зазначив, що Україна зараз переживає важкі часи і "криза, пов'язана з діями президента, і вчорашнє оприлюднення стенограми це підтвердило ".

Як повідомляли, співвласник групи "Квартал 95" Борис Шефір в інтерв'ю інтернет-виданню "Детектор Медіа" висловив думку, що потрібно зменшити частку мовних квот на телебаченні і радіо, а також скасувати закон про мову і "прийняти нормальний закон".

Віце-прем'єри України Павло Розенко і В'ячеслав Кириленко заявили про неприйнятність можливого скасування закону про українську мову.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram