ГоловнаПолітика

Прем'єр Малайзії зажадав більш вагомих доказів проти Росії у справі про катастрофу MH17

Махатрхір Мохамад висловив версію, що ракету могли запустити бойовики "ДНР" або навіть "український уряд".

Прем'єр Малайзії зажадав більш вагомих доказів проти Росії у справі про катастрофу MH17
Фото: twitter.com/annaholligan

Уряд Малайзії вимагає переконливих доказів того, що Росія несе відповідальність за катастрофу рейсу MH17 Malaysia Airlines в 2014 році, який збили над Донеччиною. Заяву прем'єр-міністра країни Махатхіра Мохамада опублікувала місцева газета Malay Mail.

Прем'єр заявив, що Малайзія згодна зі звітом про розслідування в Нідерландах, але тільки до того моменту, де вказано, що літак було збито ракетою, виготовленою в Росії, але "це не означає, що ракета була запущена Росією".

"Вам потрібні сильні докази того, що ракету запустили росіяни, це могли бути українські повстанці, це міг бути уряд України, оскільки в них були такі самі ракети", - сказав Мохамад. Він додав, що сумнівається в тому, що "така організована частина могла допустити запуск ракети", адже "російські військові повинні були знати, що це пасажирський літак".

Прем'єр-міністр додав, що Малайзія також повинна бути залучена в дослідження "чорної скриньки", оскільки літак належить Малайзії, і там були пасажири цієї країни.

"Ми не знаємо, чому ми виключені з дослідження, але з самого початку ми бачимо в ньому занадто багато політики", - зазначив Махатрхір Мохамад.

Нагадаємо, Нідерланди подали позов проти РФ у міжнародний суд після того, як Москва відмовилася вести переговори щодо компенсації родичам жертв.

"Боїнг-777" "Малайзійських авіаліній", що виконував рейс МН17 Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), був збитий у небі над Донецькою областю 17 липня 2014 року. На його борту перебували 298 осіб. Усі вони загинули. Міжнародне розслідування встановило, що ракету, якою було збито лайнер, випустили з підконтрольної бойовикам території, а установку "БУК", з якої стріляли, - ввезли з Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram