ГоловнаПолітика

НФ пояснив, чому не підтримав відставку Гройсмана

"За" проголосували лише 97 депутатів.

НФ пояснив, чому не підтримав відставку Гройсмана
Фото: Макс Требухов

Фракція "Народний фронт" не підтримала відставку прем'єр-міністра Володимира Гройсмана під час розгляду і голосування цього питання у Верховній Раді.

Виступаючи з трибуни парламенту, керівник фракції Максим Бурбак підкреслив, що не можна допускати хаосу в економіці та у виконавчій гілці влади, відправляючи керівника уряду у відставку. Він також зазначив, що кандидатури нового прем'єр-міністра до парламенту не внесені.

"Прем'єр-міністр Володимир Гройсман подав у відставку після заяви і звернення президента. Новий президент не подав кандидатури нового прем'єр-міністра, адже Рада розпущена. Тому вважаємо, що прем'єр-міністр Володимир Гройсман повинен далі працювати, тому що не можна допускати хаосу в економіці та у виконавчій гілці влади. "Народний фронт" не підтримує відставки прем'єр-міністра Володимира Гройсмана", - заявив Максим Бурбак перед голосуванням.

Голова Верховної Ради, один із лідерів "Народного фронту" Андрій Парубій зазначив, що потрібно не допустити хаосу в країні.

"У ці важкі для країни часи нам украй необхідно зберігати стабільність і у Верховній Раді, і в уряді, поки хтось робить експерименти над країною", - зазначив він.

"Я вважаю, що в цей період великих економічних викликів уряд повинен працювати, і прем'єр-міністр України Володимир Гройсман повинен працювати, щоб не допустити економічного колапсу. Працювати для того, щоб був стабільний розвиток української держави й економіки. Щоб усі люди твердо знали, що країна стабільна, що економіка працює", - підкреслив Андрій Парубій.

Нагадаємо, парламент не підтримав відставку уряду Володимира Гройсмана, "за" проголосували тільки 97 народних депутатів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram