ГоловнаПолітика

Рада призначила членом Нацради з питань телебачення і радіомовлення Онопрієнка

Максим Онопрієнко - генеральний директор запорізької телекомпанії TV5.

Рада призначила членом Нацради з питань телебачення і радіомовлення Онопрієнка
Максим Оноприенко
Фото: tv5.zp.ua

Верховна Рада призначила членом Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Максима Онопрієнка.

За таке рішення проголосували 233 депутати за мінімально необхідних 226.

Заступник голови фракції "Народний фронт", голова парламентського комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар зазначила, що всього від парламенту призначаються чотири людини.

Свої кандидатури на цю посаду подавали 12 осіб.

Максим Онопрієнко - генеральний директор запорізької телекомпанії TV5, яка входить у холдинг "Медіа Група Україна" бізнесмена Ріната Ахметова.

Згідно з інформацією на сайті телеканалу, Онопрієнко народився 12 жовтня 1980 року в м. Тарту, Естонія. Медійну кар'єру почав у 2002 році у Видавничому домі "Companion Group". До 2005 року був Group Brand Manager ділового аналітичного журналу "Комп & ньон" і ділового журналу "& .СТРАТЕГИИ" (Київ).

У 2005-2007 рр. втілював інтерактивні проекти на телеканалах СТБ, ТРК Україна, ICTV, 5 канал.

У 2008-2013 роках як незалежний кіно- і телепродюсер реалізував проекти: Х/ф "Випадковий запис", road movie, телеканал "Інтер", Україна; Т/с "108 хвилин", 4 серії, біографія, телеканал "ТВЦ", "Росія"; Х/ф "Rock'n'Ball", повний метр, 2011-2012 - міжнародна фестивальна дистрибуція, участь і нагороди в більш ніж 20 міжнародних кінофестивалях.

У 2011 році виступив виконавчим продюсером з українського боку в реалізації міжнародного форматного Реаліті-шоу Big Brother Ukraine, телеканал "К1", Україна. Також у 2011 році був співорганізатором авторського курсу майстер-класів з кінематографії Вальдемара Дзікі (Польща).

Упродовж 2012-2013 років знімав цикл науково-публіцистичних програм "Україна: забута історія", 12 фільмів, телеканал "МЕГА", Україна.

У 2013 році входив до складу міжнародного журі Національного конкурсу 43-го Міжнародного кінофестивалю "Молодість", м. Київ.

З березня 2018 року Онопрієнко увійшов до складу Української телевізійної академії. Нагадаємо, 24 травня президент Володимир Зеленський скасував звільнення Юрія Артеменка з посади члена Нацради і призначення співробітника АП Порошенка Володимира Горковенка.

Нацрада складається з восьми осіб, термін їх повноважень - п'ять років з дня призначення. Президент призначає на посади та звільняє з посад половину складу Нацради. Іншу половину призначає Рада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram